Ανακαίνιση και διακόσμηση κουζίνας by Systema di Cucina με έδρα στο Χαλάνδρι 

Ανακαίνιση κουζίνας Systema di CucinaΣυμβουλές και ιδέες για ανακαίνιση κουζίνας από τη διακοσμήτρια Ελένη Βλαχάκη στο Χαλάνδρι.

 • Σε μεγάλους και ανοιχτούς χώρους μη διστάσετε να επιλέξετε έντονα χρώματα. Η επιλογή μιας ταπετσαρίας για την επένδυση των τοίχων θα κάνει την κουζίνα σας πιο ζεστή και φιλόξενη.
 • Χαμηλή οροφή και χαμηλοί τόνοι. Όταν το ύψος του δωματίου δεν βοηθάει δημιουργήστε εσείς την ψευδαίσθηση επιλέγοντας ανοιχτά χρώματα.
 • Το γκρι είναι κομψό και επειδή είναι ψυχρό χρώμα, αποτελεί την ιδανική επιλογή στη διακόσμηση της κουζίνας σας εάν είναι σε μινιμάλ και βιομηχανικό στυλ.
 • Οι λευκές κουζίνες είναι διαχρονικές. Αρμόζουν σε μικρούς  χώρους και όχι μόνο. Φωτίζουν και μεγαλώνουν το χώρο της κουζίνας.  Στην περίπτωση που θέλουμε να ξεφύγουμε από τον ολόλευκο χώρο τότε,  μικρές πινελιές χρωμάτων δίνουν  ένταση και χρώμα. Μια καλή και κλασική ιδέα είναι το χρώμα σε μια επιφάνεια τοίχου. Επιλέξτε τον τοίχο που αναδεικνύει περισσότερο την κουζίνα σας και βάλτε “χρώμα” που σας αρέσει!
 • Η νησίδα στο κέντρο της κουζίνας, εκτός από τους πολύτιμους αποθηκευτικούς  χώρους χαρίζει  προσωπικότητα και δεν περνά ποτέ απαρατήρητη. Μια μοντέρνα νησίδα μπορεί να λειτουργήσει ως διαχωριστικό χώρου κουζίνας-σαλονιού.
 • Πολλοί εντυπωσιάζονται  από μια ωραία φωτογραφία, κι  αυτό κάποιες φορές οδηγεί σε αδιέξοδο,  αποπροσανατολίζει και οδηγεί σε λανθασμένες επιλογές. Η επιλογή κουζίνας πρέπει να ταιριάζει με το ύφος του σπιτιού.
 • Το λευκό είναι  το χρώμα που φωτίζει το χώρο. Ταιριάζει απόλυτα με κουζίνες σε ύφος minimal  style. Μπορούμε να “σπάσουμε” το λευκό με ξύλινα στοιχεία όπως έναν ξύλινο πάγκο εργασίας.
 • Η ανακαίνιση μιας κουζίνας  είναι  μονόδρομος στην περίπτωση που θέλουμε να βελτιώσουμε τη λειτουργικότητα και την άνεση στο χώρο της κουζίνας. Πριν από την οριστική ριζική ανακαίνιση όμως, πρέπει να έχετε υπολογίζει όλες τις πιθανές εκδοχές και παραμέτρους ώστε να μην ξεφύγετε από τον αρχικό οικονομικό σχεδιασμό σας.
 • Το αρχιτεκτονικό τρίγωνο και το Φενγκ Σούι. Στην εποχή μας κάποιοι αρχιτέκτονες και σχεδιαστές κουζινών εφαρμόζουν, τον κανόνα του τριγώνου. Ο φούρνος, ο νεροχύτης και το ψυγείο σχηματίζουν ένα τρίγωνο σε ίση απόσταση μεταξύ τους για καλύτερη εργονομία. Η πρακτική αυτή έχει καλό Φενγκ Σούι και εξασφαλίζει την απόσταση μεταξύ των στοιχείων νερό και φωτιά.
 • Οι αναλογίες ενός χώρου καθορίζουν όχι μόνο το «ντύσιμο» αλλά και το decor. Ο όγκος και το ύψος των επίπλων κουζίνας εξαρτώνται από τα ωφέλημα τετραγωνικά  του δωματίου (ιδιαίτερα εάν είναι open space) με τελικό στόχο μια αρμονική κουζίνα τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά.
 • Η αρμονική συνύπαρξη επίπλων κουζίνας επιβάλλεται ιδιαίτερα εάν ανήκει στην κατηγορία κουζίνας open space. «Παντρεύουμε αρμονικά τα,”στοιχεία”.
 • Η τεχνολογία hi-tech είναι μια υπερσύχρονη επιλογή, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις καθώς εφαρμόζεται  στον εσωτερικό σχεδιασμό κουζίνας . Γυαλί, μέταλλο, βαμμένες όψεις,  εξαρτήματα χρωμίου- είναι βασικά στοιχεία σε μια τέτοια κουζίνα.
 • Το στοιχείο της χρωματικής έκπληξης είναι το ζητούμενο στη διακόσμηση ενός  χώρου. Γι’ αυτό στην περίπτωση που η μικρή κουζίνα σας, η οποία δεν διαθέτει  παράθυρο,  μπορεί να επενδυθεί  σε όλες τις επιφάνειες που διαθέτει με έπιπλα, πλακάκια, πάγκους  και τοίχους με ανοιχτόχρωμα στοιχεία και ντουλάπια. Το χρώμα επιβάλλεται να τοποθετηθεί σε κάποια σημεία για να κάνει τη διακοσμητική έκπληξη και να αποκτήσει η κουζίνα ύφος και στυλ.
 • Ο χώρος της κουζίνας πρέπει να έχει περάσματα και ανοίγματα. Ο στόχος είναι μια λειτουργική κουζίνα  που «αναπνέει» λίγα έπιπλα και καλά.
 • Για να είναι λειτουργική μια κουζίνα πρέπει να δώσουμε βάση στη διαρύθμιση της. Το κλειδί στην επιτυχία είναι η σωστή σειρά ντουλαπιών ώστε να εξοικονομούμε χώρο, χρόνο στην εργασία που κάνουμε σε αυτήν. Η οργάνωση χώρου είναι βελτιώνει την καθημερινότητα μας.